Hei,

Päätin avata tällaisen sivuston keskenmenoista. Itse olen kokenut puolentoista vuoden aikana 2 keskenmenoa. Ensimmäinen tapahtui Tammikuussa 2007 rv 5+5 ja toinen Heinäkuussa 2007 rv 11+3.

Ensimmäinen keskenmeno oli luultavasti tuulimuna, tai sikiö ei vielä ollut tarpeeksi iso ultrassa nähtäväksi. Toisessa keskenmenossa kävin yksityisellä alkuraskauden ultrassa rv 6+3, jolloin näkyi sydämen syke ja sikiö vastasi viikkoja.
Juhannus lauantaina, alkoi pieni vaaleanpunainen tiputtelu vuoto yöllä ja sitä jatkui iltapäivään, kunnes puolelta päivin lorahti verta kunnolla. Missään vaiheessa ei ollut minkään laisia kipuja.

Emme olleet minkään sairaalan lähellä, jossa olisi ollut ultralaite, joten odottelin Maanantaihin, jolloin pääsin Tampereelle Taysiin. Siellä todettiin elävä sikiö, vastaten rv 8+4(kk mukaan oli 9+1), mutta sikiö ei juuri liikkunut, sydän löi.
Kontrolliultra oli tästä 10pv:n päästä rv 10+4, jolloin sydänääniä ei enää ollut ja sikiö vastasi viikkoja 8+1(oli kuollut heti edellisen ultran jälkeen ja surkastunut, jolloin sen mitta oli pienentynyt).

Lääkkeellinen tyhjennys sovittiin seuraavalle viikolle, rv 11+3 ja päätin omasta aloitteesta tehdä sen kotona. Se oli karmea ja erittäin kivulias keskenmeno.

Supistukset alkoivat n. 5 tuntia cytotec- lääkkeiden otosta ja sitä kesti varmaan n. 15 minuuttia, jolloin koko alaruumis oli todella kipeä. Supistuksia alkoi tulla n. 30 sekunnin välein, kunnes nousin pystyyn ja kävelin, niin lapsivedet tuli ulos. Sen jälkeen sikiö syntyi vessanpönttöön ja kivut hellittivät.

Toivottavasti en ikinä joudu käymään läpi samaa. Ja olen pahoillani kaikkien puolesta, jotka ovat joutuneet läpikäymään keskenmenon.

Haluan kerätä tälle sivustolle eri ihmisten kokemuksia keskenmenoista, jotta olisi yksi yhteinen sivusto, josta ihmiset voisivat lukea muiden tarinoita. Vaatimuksena tarinoille on, ettei mielellään saisi olla ennestään lapsia, ennen ensimmäistä keskenmenoa, vaan, että keskenmeno olisi tapahtunut esikoista odottaessa.

Selviytymistarinoita saa olla, eli keskenmenon jälkeisen raskauden jatkuminen ja mahdollinen synnytys, se antaa aihetta toivolle.

Jos haluat kertomuksesi sivustolle, lähetä sähköpostilla tarinasi, sekä nimimerkkisi tai nimesi, jonka haluat kirjoituksessa käytettävän. [email protected]